• AKESSON'S - Bali 75% Trinitario

Akessons  Bali 75 Trinitario

75% Trinitario Sukrama Farms - Bali
 
Mintegy 8000 kakaófa van a cca 7 hektáros területen Melaya körzetben, a sziget nyugati részén. 
Elsőként Európában Bertil Akesson készített csokoládét Balin termő kakaóbabból. Erre a táblára férfias kesernyésség és fűszeres jegyek a jellemzőek.
 
Díjak:
2014 Great Taste Awards - 2 csillag
2014 International Chocolate Award, Best Dark Bar - bronz

 

Kakaótartalom: 75%
Súly: 60g
Származási ország: Franciaország
Termőterület: Bali
GMO free?: igen

Akesson's:

Bertil Akesson svéd származású kozmopolita, aki a minőségi kézműves csokoládékészítés szenvedélyes szerelmese. Nemcsak szereti, de jól is csinálja. Ezt kellően alátámasztja a sok nemzetközi díj, mellyel csokoládéi büszkélkedhetnek. Mi is büszkék vagyunk rá, hogy kínálhatjuk őket.

A svéd Akesson család törekszik a világ legjobb ültetvényeiről - ügyelve az etikus feltételekre - beszerezni a leghitelesebb és ízletes alapanyagot a csokoládéhoz. Filozófiájukkal összhangban az Akesson három fajta kakaóból kínálja remekeit; Afrika, Dél-Amerika és Ázsia ültetvényeiről, bio minőségben. 75% criollo, Ambolikapiky Plantations, Madagaszkár - A criollo kakaót nagyon korlátozott mennyiségben (2 tonna évente) szüreteli a család ültetvényein, Sambaiano völgyben. A csokoládé rendkívül kifejező kakaó aromájában váltakozik, a finoman gyümölcsös-édes fanyarság a citrusos és a piros bogyós gyümölcsök kellemes ízével. 75% forastero, Fazenda Monte Alegre, Brazil - A Bahia-i Rio de Contas folyó partján, a Mata Atlantica régióban, az esőerdő leggazdagabb földjén terem. Diego Badaró és elődei, akik a híres brazil szerző Jorge Amado írásaiban is szerepeltek, létrehozták a 150 hektáros ültetvényen a "parasinho" kakaót, a forastero kakaó egy elképesztő fajtája. Fő jellemzője a csokoládénak, hogy a fa aromáját, a helyi Pitanga gyümölcs ízét és az ősz illatait idézi. 75% trinitario, Big Tree Farms, Bali - A Big Tree Farms egy központi hely, ahol a bali kisgazdálkodók erjesztik, szárítják, raktározzák és értékesítik a kiválagatott trinitario kakaóbabot. Ezek a genetikailag egyedülálló babok képezik az alapját a Tabanan területen az első és egyetlen bali származású csokoládénak Európában. Gyümölcsös íze, aromája a papayát és a mangót idézik.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

AKESSON'S - Bali 75% Trinitario

  • Gyártó: Akesson's
  • Cikkszám: AKESSON'S - Bali 75% Trinitario
  • Elérhető: Rendelhető
  • 1,778 Ft

  • Nettó ár: 1,400 Ft

Címkék: AKESSON'S - Bali 75% Trinitario