• AKESSON'S - Madagascar 75% Criollo

Akessons Madagascar 75 Criollo

75% Criollo Ambolikapiky
 
75% Criollo Ambolikapiky
 
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel, Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
 
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
 
Díjai:
 
2014 Great Taste Awards - Arany
2013 Academy of Chocolate  Best Dark Bar - Ezüst
2011 Academy of Chocolate Best Dark Barr - Ezüst

 

Kakaótartalom: 75%
Súly: 60g
Származási ország: Franciaország
Termőterület: Madagaszkár
Bio?: igen
GMO free?: igen

Akesson's:

Bertil Akesson svéd származású kozmopolita, aki a minőségi kézműves csokoládékészítés szenvedélyes szerelmese. Nemcsak szereti, de jól is csinálja. Ezt kellően alátámasztja a sok nemzetközi díj, mellyel csokoládéi büszkélkedhetnek. Mi is büszkék vagyunk rá, hogy kínálhatjuk őket.

A svéd Akesson család törekszik a világ legjobb ültetvényeiről - ügyelve az etikus feltételekre - beszerezni a leghitelesebb és ízletes alapanyagot a csokoládéhoz. Filozófiájukkal összhangban az Akesson három fajta kakaóból kínálja remekeit; Afrika, Dél-Amerika és Ázsia ültetvényeiről, bio minőségben. 75% criollo, Ambolikapiky Plantations, Madagaszkár - A criollo kakaót nagyon korlátozott mennyiségben (2 tonna évente) szüreteli a család ültetvényein, Sambaiano völgyben. A csokoládé rendkívül kifejező kakaó aromájában váltakozik, a finoman gyümölcsös-édes fanyarság a citrusos és a piros bogyós gyümölcsök kellemes ízével. 75% forastero, Fazenda Monte Alegre, Brazil - A Bahia-i Rio de Contas folyó partján, a Mata Atlantica régióban, az esőerdő leggazdagabb földjén terem. Diego Badaró és elődei, akik a híres brazil szerző Jorge Amado írásaiban is szerepeltek, létrehozták a 150 hektáros ültetvényen a "parasinho" kakaót, a forastero kakaó egy elképesztő fajtája. Fő jellemzője a csokoládénak, hogy a fa aromáját, a helyi Pitanga gyümölcs ízét és az ősz illatait idézi. 75% trinitario, Big Tree Farms, Bali - A Big Tree Farms egy központi hely, ahol a bali kisgazdálkodók erjesztik, szárítják, raktározzák és értékesítik a kiválagatott trinitario kakaóbabot. Ezek a genetikailag egyedülálló babok képezik az alapját a Tabanan területen az első és egyetlen bali származású csokoládénak Európában. Gyümölcsös íze, aromája a papayát és a mangót idézik.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

AKESSON'S - Madagascar 75% Criollo

  • Gyártó: Akesson's
  • Cikkszám: AKESSON'S - Madagascar 75% Criollo
  • Elérhető: Out Of Stock
  • 1,778 Ft

  • Nettó ár: 1,400 Ft

Címkék: AKESSON'S - Madagascar 75% Criollo