• AKESSON'S - Madagascar 75% rózsaborsos
75% Trinitario & Pink pepper
 
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil  Akesson  mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
 
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. Évente mintegy 300 tonna trinitario szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel. Ezt kombinálták a szintén itt termő rózsaborssal, melynek virágos ízjegyei remekül kiegészítik a bab adta gyümölcsösséget.
 
Díjai:
2017 International Chocolate Awards: Arany
2017 Great Taste: 3csillag
2016 Academy of Chocolate: Arany
2016 nternational Chocolate Awards: Ezüst
2015 Academy of Chocolate Best Flavoured Bar kategóriában - Arany 
2015 Great Taste: Arany 3csillag

Kakaótartalom:75%
Súly:60g
Származási ország:Franciaország
Termőterület:Madagaszkár, Sambirano völgy
Bio?:igen
GMO free?:igen

Akesson's:

Bertil Akesson svéd származású kozmopolita, aki a minőségi kézműves csokoládékészítés szenvedélyes szerelmese. Nemcsak szereti, de jól is csinálja. Ezt kellően alátámasztja a sok nemzetközi díj, mellyel csokoládéi büszkélkedhetnek. Mi is büszkék vagyunk rá, hogy kínálhatjuk őket.

A svéd Akesson család törekszik a világ legjobb ültetvényeiről - ügyelve az etikus feltételekre - beszerezni a leghitelesebb és ízletes alapanyagot a csokoládéhoz. Filozófiájukkal összhangban az Akesson három fajta kakaóból kínálja remekeit; Afrika, Dél-Amerika és Ázsia ültetvényeiről, bio minőségben. 75% criollo, Ambolikapiky Plantations, Madagaszkár - A criollo kakaót nagyon korlátozott mennyiségben (2 tonna évente) szüreteli a család ültetvényein, Sambaiano völgyben. A csokoládé rendkívül kifejező kakaó aromájában váltakozik, a finoman gyümölcsös-édes fanyarság a citrusos és a piros bogyós gyümölcsök kellemes ízével. 75% forastero, Fazenda Monte Alegre, Brazil - A Bahia-i Rio de Contas folyó partján, a Mata Atlantica régióban, az esőerdő leggazdagabb földjén terem. Diego Badaró és elődei, akik a híres brazil szerző Jorge Amado írásaiban is szerepeltek, létrehozták a 150 hektáros ültetvényen a "parasinho" kakaót, a forastero kakaó egy elképesztő fajtája. Fő jellemzője a csokoládénak, hogy a fa aromáját, a helyi Pitanga gyümölcs ízét és az ősz illatait idézi. 75% trinitario, Big Tree Farms, Bali - A Big Tree Farms egy központi hely, ahol a Bali kis gazdálkodók erjesztik, szárítják, raktározzák és értékesítik a kiválogatott trinitario kakaóbabot. Ezek a genetikailag egyedülálló babok képezik az alapját a Tabanan területen az első és egyetlen Bali származású csokoládénak Európában. Gyümölcsös íze, aromája a papayát és a mangót idézik.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

AKESSON'S - Madagascar 75% rózsaborsos

  • Gyártó: Akesson's
  • Cikkszám: AKESSON'S - Madagascar 75% rózsaborsos
  • Elérhető: Rendelhető
  • 1,778 Ft

  • Nettó ár: 1,400 Ft

Címkék: AKESSON'S - Madagascar 75% rózsaborsos