• AKESSON'S - Bali 45% tengeri sós tejcsokoládé

Akessons Bali 45 tengeri sós tejcsokoládé

45% Milk Chocolate with Fleur de Sel & Coconut Blossom Sugar
 
Mintegy 8000 kakaófa van a cca 7 hektáros területen Melaya körzetben, a sziget nyugati részén. 
Elsőként Európában Bertil Akesson készített csokoládét Balin termő kakaóbabból. Erre a táblára férfias kesernyésség és fűszeres jegyek a jellemzőek, mely a kókuszvirágból kinyert természetes cukorral karamellessé változik. A kókuszvirág cukor háromszor alacsonyabb glikémiás indexű a finomítatlan nyárscukorral összevetve, így ez a csokoládé a Bali tengeri sóvirággal ízesítve nemcsak innovatív, de fenséges és egészséges is.
 
Díjak:
 
2013, London Academy of Chocolate, Best Flavored Milk Bar: GOLD
2012, International Chocolate Awards Finalist
2011, London Academy of Chocolate, Best Flavored Milk Bar: SILVER
 
Kakaótartalom: 45%
Súly: 60g
Származási ország: Franciaország
Termőterület: Bali

Akesson's:

Bertil Akesson svéd származású kozmopolita, aki a minőségi kézműves csokoládékészítés szenvedélyes szerelmese. Nemcsak szereti, de jól is csinálja. Ezt kellően alátámasztja a sok nemzetközi díj, mellyel csokoládéi büszkélkedhetnek. Mi is büszkék vagyunk rá, hogy kínálhatjuk őket.

A svéd Akesson család törekszik a világ legjobb ültetvényeiről - ügyelve az etikus feltételekre - beszerezni a leghitelesebb és ízletes alapanyagot a csokoládéhoz. Filozófiájukkal összhangban az Akesson három fajta kakaóból kínálja remekeit; Afrika, Dél-Amerika és Ázsia ültetvényeiről, bio minőségben. 75% criollo, Ambolikapiky Plantations, Madagaszkár - A criollo kakaót nagyon korlátozott mennyiségben (2 tonna évente) szüreteli a család ültetvényein, Sambaiano völgyben. A csokoládé rendkívül kifejező kakaó aromájában váltakozik, a finoman gyümölcsös-édes fanyarság a citrusos és a piros bogyós gyümölcsök kellemes ízével. 75% forastero, Fazenda Monte Alegre, Brazil - A Bahia-i Rio de Contas folyó partján, a Mata Atlantica régióban, az esőerdő leggazdagabb földjén terem. Diego Badaró és elődei, akik a híres brazil szerző Jorge Amado írásaiban is szerepeltek, létrehozták a 150 hektáros ültetvényen a "parasinho" kakaót, a forastero kakaó egy elképesztő fajtája. Fő jellemzője a csokoládénak, hogy a fa aromáját, a helyi Pitanga gyümölcs ízét és az ősz illatait idézi. 75% trinitario, Big Tree Farms, Bali - A Big Tree Farms egy központi hely, ahol a bali kisgazdálkodók erjesztik, szárítják, raktározzák és értékesítik a kiválagatott trinitario kakaóbabot. Ezek a genetikailag egyedülálló babok képezik az alapját a Tabanan területen az első és egyetlen bali származású csokoládénak Európában. Gyümölcsös íze, aromája a papayát és a mangót idézik.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

AKESSON'S - Bali 45% tengeri sós tejcsokoládé

  • Gyártó: Akesson's
  • Cikkszám: AKESSON'S - Bali 45% tengeri sós tejcsokoládé
  • Elérhető: Nincs raktáron
  • 1,778 Ft

  • Nettó ár: 1,400 Ft

Címkék: AKESSON'S - Bali 45% tengeri sós tejcsokoládé