• Pernigotti Gianduiotto gianduja csokoládé praliné

Pernigotti Gianduiotto gianduja csokoládé praliné

Az olasz Pernigotti a világhírű egyedülállóan krémes desszertjeiről, és Piemonti mogyorós különlegességeiről. 
Ezennel az egyik kiváló válogatás érkezett el, az egyesével csomagolt mennyei falatok képében, rétegelten, lágyan, nyelven olvadóan...ez olasz, igazi, extra! 
 

150 gr

 

A cégről:
 
1860 az ikon születése
Stefano Pernigotti a Piazza del Mercato piactéren Novi Ligureban nyitotta meg üzletét, ami kifejezetten fűszerekre specializálódott, az üzlet mégis a nugátja által vált ismerté, ami egy hagyományos olasz karácsonyi édesség.
A vállalat gyorsan virágzásnak indult és 1882-ben komoly elismerést szerzett: ők lettek a Királyi család hivatalos beszállítói. I. Umberto Király személyesen engedélyezte számukra a királyi címer használatát, amely egészen 2004-ig a logójuknak része volt.
 
1914 Szenvedély a nugát iránt
A „Stefano Pernigotti & Son” volt az egyik legjobban fejlődő vállalat Olaszországban az 1900-as évek elején. A cég sikerrel vette az I. Világháború által okozott nehézségeket, a munkatársak kitartása és szenvedélye a vállalat iránt meghozta a várt eredményeket. A háború kitörésekor a cukor helyett a méz fokozottabb koncentrációját kezdték el használni, ami egy teljesen új és egyedi nugát ízt eredményezett. Ebben az időben kezdtek el foglalkozni a csokoládégyártással is, amely további sikereket hozott a cég számára.
 
1927 A Gianduiotto
1927 az egyik legkiemelkedőbb év volt a vállalat történetében, hiszen ekkor kezdték el a Gianduiotto csokoládét ipari mennyiségben gyártani, mely ízében bársonyos és a legjobb minőségű mogyoróból készül.
1928-ban megnyerte a „Diploma di Gran Premio” díjat Torinóban a hazai és nemzetközi vásáron, rengeteg elismerést tudhatott magáénak.
Érdekesség: a Gianduiotto csokoládé volt az első, melyet egyenként ezüstpapírba csomagoltak.
 
1936 új horizont
A gyárat a II. Világháború idején lebombázták.
Új korszak vette kezdetét, Paolo Pernigotti elkezdett fagylalt alapanyagokat gyártani, melyek mai napig az egyik legsikeresebben értékesített termékei a vállalatnak.
Pernigotti volt az legelső olyan cég Olaszországban, amely elkezdte gyártani ezeket a termékeket, úttörő volt a maga nemében, tisztelte a hagyományokat, ugyanakkor az aktuális piaci igényekhez alkalmazkodott.
Stefano Pernigotti apja nyomdokaiba akart lépni, így továbbfejlesztette a céget és megpróbált terjeszkedni külföldön is. Munkája során számtalan elismerést szerzett, köztük a Torre d’Oro Díjat.
Napjainkban csak fagylalthoz 659 terméket ajánl, mely minőségében kiváló, ízében legyőzhetetlen.
 
2010 150 év szenvedély
Pernigotti szenvedélye a csokoládé és a fagylalt iránt, folytatódott a XXI. században is. Ez a szenvedély a mai napig is meghatározó a cég szemléletében.
A vállalat irányítói a jövőben is egyensúlyt kívánnak fenntartani a hagyományos, tradicionális íz világ és a folyamatos újítások között, a cukrászati mesterséget tovább szeretnék finomítani korszerű technológia segítségével.
 
Specialitásai közé tartoznak a csokoládék, a nugátok, egyéb mogyorós termékek és a fagylalt alapanyagok.
 
A Penigotti termékeket ma már öt kontinensen, a világ több mint 30 országában értékesítik.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Pernigotti Gianduiotto gianduja csokoládé praliné

  • Gyártó: Pernigotti
  • Cikkszám: Pernigotti Gianduiotto gianduja csokoládé praliné
  • Elérhető: Raktáron
  • 1,461 Ft

  • Nettó ár: 1,150 Ft

Címkék: Pernigotti mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé praliné